از آنجا که بیشترین هزینههای پرورش و تولید ماهیان مربوط به تأمین غذا است، لذا توجه به مسائل تغذیهای مانند روش تولید خوراک (با دستگاه اکسترود ،یا دستگاه پرس پلت و..) ترکیب شیمیایی خوراک، مقدار خوراک، نوع خوراک و زمان غذادهی با عواملی مانند میزان اکسیژن محلول در آب، درجه حرارت آب و اندازه ماهی بسیار حائز اهمیت است.
همانطور که میدانیم ماهیان جانوران خونسردی هستند که شدت متابولیسم و سوخت ساز بدن آنها بستگی به درجه حرارت محیط و یا آبی که در آن زندگی میکنند، دارد. با افزایش دمای آب تنفس ماهیان بیشتر و سریعتر شده و دریافت و دفع مازاد غذایی نیز سریعتر صورت میگیرد. میزان تحمل ماهیان به گرما، به نوع و گونهی آنها بستگی دارد. ماهیان گرم آبی در مقابل افزایش دفعات دما قدرت تحمل بیشتری دارند. اما ماهیان سرد آبی تا حد مشخصی میتوانند افزایش درجه حرارت را تحمل نمایند. در صورت افزایش دمای آب میزان حلالیت گازهای محلول در آب کاهش مییابند تنفس و تغذیه آنها مختل و رشد متوقفشده و نهایتاً مرگومیر اتفاق خواهد افتاد. از سوی دیگر با کاهش درجه حرارت آب، نسبت هضم و جذب در ماهیان رو به کاهش رفته بطوریکه ماهیان از خوردن غذا پرهیز مینمایند .لذا برای ماهیان سرد آبی مانند قزلآلای رنگینکمان وخالقرمز بهترین درجه حرارت آب را ۱۲ الی۱۶ درجه سانتیگراد با میزان ۱۲-۷ میلیگرم در لیتر اکسیژن میدانند.
ماهی قزلآلا یک ماهی شکارچی است که بهوسیله قوه بینایی طعمه یا خوراک خود را انتخاب و آن را میبلعد در این صورت خوراک بایستی روی آب شناور و یا به صورتی قرار داشته باشد که ماهی بتواند به راحتی از آن تغذیه نماید.
در حال حاضر کارخانه خوراک آبزیان ماه دانه انواع خوراکهای ماهیان سرد آبی،گرم آبی، ماهیان خاویاری، ماهیان زینتی و میگو را با استفاده از فناوری نوین توئین اکستروژن و با بهرهگیری از آخرین روشهای جیره نویسی تهیه، تولید و کنترل مینماید.
تولید خوراک در کارخانه خوراک آبزیان ماه دانه با استفاده از بروزترین و پیشرفتهترین دستگاههای روز دنیا نهتنها باعث پیشرفت چشمگیری در تولید خوراک آبزیان و سایر حیوانات شده است بلکه نقش مهمی در بهرهبرداری از منابع و کاهش اتلاف منابع غذایی، افزایش راندمان تولید و تخریب کمتر محیطزیست را دارد. فرآیند اکستروژن در حقیقت پردازش مواد اولیه خوراکی با دمای بالا در مدتزمان کوتاه تحت شرایط ترکیب رطوبت، حرارت و فشار است. در فرآیند تولید خوراک به روش اکستروژن مواد اولیه و یا خوراک کامل تحت افزایش فشار پیوسته (بنا بهضرورت بین ۴۰-۱۰ بار ) پختهشده و سپس به دلیل افت فشار ناگهانی مواد منبسط میگردد و حالت متخلخل پیدا میکند. خوراک اکسترود شده علاوه برداشتن تمامی مزایای خوراک پلت به دلیل عدم تفکیک اجزاء و همگن بودن یکنواخت، حملونقل با کمترین میزان خاکه و تغذیه بهتر و افزایش قابلیت هضم خوراک تأثیر بسزایی در افزایش راندمان تولید دارا است.